De Huizen van Oranje en Nassau

Familie van Vollenhoven
Vlag BelgieVlag NederlandGouden KroonGouden KroonVlag LuxemburgVlag Duitsland
Bronvermelding

 Het Koninklijk Huis 

Floris Frederik van Oranje-Nassau van Vollenhoven

Floris Frederik Martijn, Prins van Oranje-Nassau, van Vollenhoven (Nijmegen, 10 april 1975) is de vierde zoon van Prinses Margriet en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven. De prins wordt officieel aangeduid met Zijne Hoogheid Prins Floris van Oranje-Nassau, van Vollenhoven, maar in de dagelijkse omgang wordt hij kortweg Prins Floris genoemd.


Prins Floris Frederik, doop van Florik Frederik en Prinses Aimeé

Hij volgde het basis- en middelbaar onderwijs in Apeldoorn. In 1993 volgde hij een talencursus in het Spaanse Salamanca en werkte hij op boerderijen in Argentinië - waar de wieg van zijn nicht Máxima staat. Floris heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit Leiden in zowel de bedrijfsrechtelijke als strafrechtelijke afstudeervariant (afstudeerscriptie 2002: Van Zero Tolerance tot Gedogen, een vergelijking tussen New York en Amsterdam). Voordie scriptie liep hij stage bij het New York Police Department en bij de politieregio Amsterdam-Amstelland.

Hij werd in 2005 beleidssecretaris bij het Openbaar Ministerie. Daarvoor was hij werkzaam op het parket van de rechtbank te Amsterdam als parketsecretaris. Van februari 2007 tot september 2011 werkte Floris als 'relationship manager' sector technologie, media en telecom bij Deutsche Bank. Sinds oktober 2011 is hij werkzaam als directeur bij KPMG Corporate Finance.


Huwelijk Prins en Prinses van Oranje Nassau van Vollenhoven

Floris trouwde op 20 oktober 2005 in Naarden met Mr. Aimée Söhngen (Amsterdam, 18 oktober 1977), dochter van J.H.M. (Hans) Söhngen en E.L.F.M. (Eleonoor) Söhngen-Stammeijer. Voor hun huwelijk werd aan het Nederlandse parlement geen toestemming gevraagd; hierdoor verloor Floris zijn recht op troonopvolging en zijn lidmaatschap van het Koninklijk Huis. Voor de troonopvolging was het niet interessant genoeg om toestemming te vragen. Het was ver voorbij de derde graad doordat zijn neef Kroonprins Willem-Alexander in 2002 al trouwde met Máxima Zorrequeta.


Doop dochter Eliane

Het echtpaar heeft drie kinderen:

Magali Margriet Eleonoor van Vollenhoven (9 oktober 2007)
Eliane Sophia Carolina van Vollenhoven (5 juli 2009)
Willem Jan Johannes Pieter Floris van Vollenhoven (1 juli 2013)


Doop dochter Magali

De uit het huwelijk geboren kinderen dragen de achternaam Van Vollenhoven; zij bezitten geen adellijke titel en zijn geen lid van het Koninklijk Huis.


Familiefoto met 2 van de 3 kinderen.

Aimée studeert in 2002 af aan de Universiteit Leiden in het vak bedrijfsrecht. Ze ontmoet daar Prins Floris. Na haar studie werkte ze bij Fortis Bank. Sinds 2005 werkt Aimée op de marketing- en communicatie­afdeling van Pon’s Automobielhandel. Floris en Aimée hebben twee dochters, Magali en Eliane. Het gezin woonde in Amsterdam. Inmiddels zijn ze verhuisd naar landgoed De Horsten in Wassenaar.


v.l.n.r. in verwachting van de eerste en een fraaie pose van het echtpaar.

Hare Hoogheid Prinses Aimée heeft 1 juli 2013 om 13.32 uur in Ziekenhuis Bronovo te Den Haag het leven geschonken aan een kerngezonde zoon. Het jongetje woog bij de geboorte 3650 gram. Het is het derde kind van Prins Floris en Prinses Aimée. In oktober 2007 werd dochter Magali geboren en in juli 2009 haar zusje Eliane. Het elfde kleinkind van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven krijgt de roepnaam Willem Jan. De volledige naam luidt Willem Jan Johannes Pieter Floris van Vollenhoven.


Geboorte van zoon Willem Jan en met Willem Jan op de arm, de oudste Magali(m) en middelste Eliane en grootmoeder Prinses Margriet.

De Prins is gek op racen, dat doet hij samen met zijn broer Bernhard. Voorts is Floris weg van skiën en golfen.


De complete Familie van Oranje Nassau van Vollenhoven.

De Familie van Vollenhoven bestaat thans uit Prinses Margriet, Prof van Vollenhoven, de zonen Maurits, Bernhard, Floris en Pieter Christiaan met de schoondochters Marilène van den Broek die getrouwd is met Prins Maurits, Aimée Söhngen die getrouwd is met Prins Floris, Annette Sekréve met Prins Bernhard jr., en Anita Theodora van Eijk die getrouwd is met Prins Pieter-Christiaan. De thans emeritus-hoogleraar en de Prinses hebben 11 kleinkinderen.