De Huizen van Oranje en Nassau

Het Koninklijk Huis
Vlag BelgieVlag NederlandGouden KroonGouden KroonVlag LuxemburgVlag Duitsland
Bronvermelding

 Het Koninklijk Huis 

De drie Prinsessen

Het gezin van de Koning der Nederlanden telt 5 personen. Te weten, de Majesteit zelf, zijn ega Koningin Màxima en drie prachtige meisjes die evenzo romantische namen kregen, Amalia, Alexia en Ariana. Zij kwamen alledrie ter wereld in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag.

De 3 Prinsessen
Prinses Alexia, Kroonprinses Amalia en Prinses Ariana

Kroonprinses Catharina-Amalia is de oudste dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Zij is - nu de Prinses van Oranje - eerste in de lijn van troonopvolging. Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria werd op 7 december 2003 geboren als kind van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima. De Prinses kwam ter wereld in het Bronovo Ziekenhuis te Den Haag. Catharina-Amalia werd geboren als Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau. De Prinses is tweede in de lijn van troonopvolging na haar vader, de Koning der Nederlanden.

Alexia Juliana Marcela Laurentien (Den Haag, 26 juni 2005), Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, is de tweede dochter van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima. Prinses Alexia is na haar zus Prinses Catharina-Amalia derde in de lijn van Nederlandse troonopvolging. Na haar volgt haar zus Prinses Ariane. De Prinses wordt officieel aangeduid als Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Alexia der Nederlanden. Prinses Máxima werd op zondag 26 juni 2005 om 9.00 uur opgenomen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag voor de geboorte van haar dochter.

Ariane Wilhelmina Máxima Ines werd op 10 april 2007 geboren als derde kind van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima. De Prinses kwam ter wereld in het Bronovo Ziekenhuis te Den Haag. Ariane werd geboren als Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau. Zij heeft twee zusjes, Prinses Catharina-Amalia, geboren op 7 december 2003, en Prinses Alexia, geboren op 26 juni 2005. De Prinses is vierde in de lijn van troonopvolging na haar vader en de Prinsessen Catharina-Amalia en Alexia.


Kroonprinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane.

De Prinses van Oranje is op 7 december 2003 in Den Haag geboren als eerste kind van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Titel

Sinds de inhuldiging van de Koning op 30 april 2013 heeft Prinses Catharina-Amalia de titel Prinses van Oranje. De titel is voorbehouden aan de troonopvolger van de Koning(in).

Doop

De Prinses van Oranje
Doop Prinses van Oranje.

Op 12 juni 2004 wordt de Prinses door dominee C.A. ter Linden gedoopt in de Grote of St. Jacobskerk te Den Haag. Haar doopgetuigen zijn Prins Constantijn, Kroonprinses Victoria van Zweden, mr. H.D. Tjeenk Willink, Samantha Deane, Martín Zorreguieta en Marc ter Haar.

Thuis en op school

AmaliaAlexiaAriane
Kroonprinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane.

De Kroonprinses is Amalia als oudste van de drie Prinsessen, de Prinses van Oranje.

Prinses Alexia is tweede in de lijn van troonopvolging.

Doop

Prinses Alexia werd op 19 november 2005 in de Dorpskerk in Wassenaar gedoopt door dominee D. van der Boon. Als doopgetuigen traden op Prins Friso, Juan Zorreguieta, Prinses Mathilde van België, jonkheer Frans Ferdinand de Beaufort en jonkvrouw Alexandra Jankovich de Jeszenice.

Thuis en op school

Prinses Alexia woont met haar ouders en zusjes de Prinses van Oranje en Prinses Ariane in de Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar en bezoekt het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

Vrije tijd

Paardrijden, hockey, zingen en gitaar spelen.

AmaliaAlexiaAriane
Kroonprinses Amalia, haar zusters Alexia en Ariana. (Argentinië)

Prinses Ariane is derde in de lijn van troonopvolging.

Doop

Prinses Ariane werd op 20 oktober 2007 in de Kloosterkerk in Den Haag gedoopt door dominee D. van der Boon. Als doopgetuigen traden op Erfgroothertog Guillaume van Luxemburg, Tijo Baron Collot d`Escury, Antoine Frilling, Valerie Delger en Inés Zorreguieta.

Thuis en op school

Prinses Ariane woonde samen met haar ouders en zusjes de Prinses van Oranje en Prinses Alexia in de Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar en bezocht daar de Openbare Bloemcampschool. Na deze periode kwamen de oudste twee Prinsessen op het Gymnasium terecht.


De Prinses van Oranje, zus Prinses Alexina en zus Prinses Ariane

De Prinses van Oranje woont nu samen met haar ouders en zusjes Prinses Alexia en Prinses Ariane in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Ze bezoekt tegenwoordig samen met haar zus Prinses Alexia het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. De jongste, Prinses Ariane bezoekt thans de Openbare Bloemcampschool in Wassenaar.

Vrije tijd

De Prinsessen doen aan paardrijden, hockey, tekenen, gitaar spelen en jazz ballet.