De Huizen van Oranje en Nassau

Vorstelijke Mode
Vlag BelgieVlag NederlandGouden KroonGouden KroonVlag LuxemburgVlag Duitsland
Bronvermelding

 Koninklijke Kleding  

Vorstelijke Mode

Bij de abdicatie van Koningin Beatrix 30 april 2013 droeg Prinses Máxima een blos gekleurd ensemble met een zijden gazar blouse met elleboog-lengte mouwen, zijden chiffon lovertjes rok en een zijden crêpe gewikkeld tailleband. Het werd ontworpen door het Belgische modehuis Natan. Het modehuis is bij vele afstamnmelingen van Koningshuizen en Adel bekend en geliefd om zijn fraaie ontwerpen, gebruikte stoffen Sen schitterend ontworpen dessins.


Foto's onder: Op haar verjaardag 17 mei 2013 droeg Koningin Máxima een wel sterk in het oog lopend ensemble, bestaande een fraaie rok en een tuniek (peplum  van Natan, coll. 2013) Peplum is het Griekse woord voor tuniek in de kleur van het geslacht Oranje-Nassau. Daarbij droeg zij lange Barnstenen oorbellen en een dito corsage die prachtig past op de oranje-kleur. Het accent van de tas ligt op de horizontale witte lijnen.

Een Peplun tezamen met prachtige sieraden van Barnsteen en een schitterende tas.

David Paul en Nicolai Verreros hebben samen aan de wieg gestaan van het modemerk NICOLAI designs. Nick Verreos werd geboren 13 februari 1967 in St. Louis, Missouri en is een Amerikaanse mode-ontwerper, mode commentator en voormalig Project Runway deelnemer. Zijn vader was Grieks-Amerikaanse vader en zijn moeder was afkomsig uit Panama. Hoewel geboren in St. Louis, Missouri, bracht hij zijn vroege jeugd in Caracas, Venezuela. Verreos en zijn familie verhuisde terug naar de Verenigde Staten toen hij 10 jaren oud was. Nick voltooide de lagere en middelbare school in San Francisco, Californië. Hij begon college's te volgen aan de UCLA, studeerde politicologie en internationale betrekkingen, maar na het afstuderen, veranderde Nick van richting. Fashion design dat was het en hij startte aan het Fashion Institute of Design and Merchandising (FIDM) in Los Angeles. Nick voltooide het Advanced Fashion Design Program aan FIDM in 1993. /p>


Koningin Máxima, David Paul en Nick Verreros, Mode-ontwerpers en Koningin Máxima.

Na het afronden van studies aan FIDM, kreeg Verreos direct succes in de mode-industrie. Hij won de Suisse du Jeune Talent competitie, waarin hij de Verenigde Staten in St. Gallen, Zwitserland vertegenwoordigde. Nick begon zijn loopbaan in Los Angeles en werkte voor een verscheidenheid van bedrijven, voornamelijk om zijn eigen ontwerpbureau van de grond te krijgen. Nikolaki, met partner David Paul stratte in 2001 daarmee. Vier jaar na het winnen van de My Scene Barbie Challenge op Project Runway, begeleidde Verreos een groep FIDM studenten als hij het verzoek kreeg van Mattel's, een one-of-a-kind ontwerp te maken voor de FIDM Barbie 50 Anniversary Collection.

Nikolai jurken worden ontworpen door Nick en Paul. Er zijn een aantal opmerkelijke beroemdheden, waaronder actrice / zangers Beyonce, Katy Perry en Carrie Underwood, Academy Award winnende actrice Marlee Matlin, die een Nikolaki jurk droegen op de 2008 Academy Awards Project Runway. Supermodel Heidi Klum, Desperate Housewives cast leden Eva Longoria en Brenda Strong, actrice / komiek Kathy Griffin, Dancing samen met de Stars co-host Samantha Harris en rechter Carrie Ann Inaba, alsmede voormalig Miss USA en TV Guide Network Mode Wrap gastvrouw Ali Landry, waren en zijn liefhebbers van de mode der beide heren. Ook Koningin Máxima heeft het merk ontdekt, getuige bovenstaande foto's.


Links: Zowel Koningin Maxima als Prinses Beatrix delen een liefde voor parels. Deze tiara met druppelvormige parels blijft een van de oudste stukken uit de collectie van het Huis van Oranje-Nassau en is afkomstig uit de nalatenschap van Prinses Amalia van Oranje-Solms (17de eeuw), die bekend stond om haar uitgebreide collectie van parels.
Midden: In 2012, Hulde Maxima zich in een Jan Taminau. Het was een zilveren en kastanjebruine strapless jurk gedragen bij het gala diner huwelijk van Prins Guillaume van Luxemburg en Stephanie de Lannoy in het Grand-Ducal Palace in Luxemburg. De Ruby Mellerio Parure staat er geweldig goed bij. Rechts:Een waarlijk schitterende witte jurk, voorzien van een omslagdoek van zwart met wit afgelijnd. De tas is van Peter Kent en zwart van kleur. De lange zwarte parels passen er goed bij. Natan tekende voor het ontwerp. Meer is er niet nodig.

Op deze manier kan het dus ook. Koningin Máxima is wel zeker bereid te poseren voor een camera. Een pracht-opname die recht doet aan wat zij is. Deze plaat werd gemaakt bij de Olympische Winter Spelen 2014 in Sotsji. De bril is van Tom Ford.


v.l.n.r: Kleding Giambattista Valli. Tas: Celestina en prachtige donkerrrode zijde/linnen stof. Oorbellen van Miriam van Kampen. Oranje japon van modehuis Valentino, schoenen van Natan en rode avondjurk van Benito Fernandez, Argentinië.

Koningin Maxima gekleed voor het galadiner met de buitenlandse diplomaten dat elk jaar wordt gehouden in het Paleis op de Dam te Amsterdam, tezamen met haar schoonmoeder en schoonzuster Margiet. Uiteraard was zij voorzien van de Robijnen Mellerio Parure. Bekend om haar gedurfde en glamoureuze mode keuzes, behoeft de 42-jarige Maxima niet achter te blijven bij jongere vrouwen als ze gekleed gaat in een opvallende scharlaken jurk met een vol ruches rok en bijpassende sjaal. Koning Willem-Alexander, gekleed in zwart avondcostuum en voorzien van de versierselen van Grootmeester der Militaire Willems Orde (WMO).


Máxima met een Raffia hoed en wederom de avondjapon van Benito Fernandez en haar man met de Grootmeester attributen van de MWO.

Het is ongelooflijk maar waar. Koningin Máxima is in staat om alle kleuren van de regenboog te dragen. Het is een niet veel voorkomende eigenschap dat een vrouw in staat is om die kleuren, joyeus, schitterend en ook nog eens modieus te laten zijn. Kennelijk heeft de Koningin deze gave van nature mee gekregen. Wat vast te stellen is dat het haar meer dan vootreffelijk staat. Of het nu gaat om rokken, blouses, jurken, sjaals, jassen, hoofddeksels in allerlei formaat en omvang. Het past allemaal wonderbaarlijk.

Ze is 43 jaar oud, haar looks zijn eerder vergeleken met die van Britney Spears. Gelukkig is het bij deze vergelijking gebleven. We hebben het over de Koningin van Nederland. Op deze foto's die ook haar sportiviteit benadrukken, droeg zij een felgekleurde maar elegante jurk gecombineerd met een paar beige sandaaltjes. Ze is gelukkig en fietste door de wijk Leidsche Rijn in Utrecht, om daar het park te openen dat naar haar genoemd werd.


De jurk van Máxima is afkomstig van Spijkers en Spijkers. Dit is een relatief onbekende couturier die zijn zetel heeft in Arnhem. Hoed is van Natan.

Spijkers en Spijkers is een Nederlands modeontwerpersduo bestaande uit de zussen Truus en Riet Spijkers. De Nederlandse tweelingzussen Truus en Riet Spijkers, geboren op 12 maart 1970 te Hardenberg, studeerden in 1993 respectievelijk 1994 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (tegenwoordig ArtEZ geheten) afdeling modevormgeving, en volgden in 2000 de masteropleiding aan het Fashion Institute Arnhem. In datzelfde jaar toonden ze hun collectie 'Girlfriend' aan de internationale modepers in Parijs.

Sinds de oprichting van hun modelabel in 2000 brengt het duo jaarlijks een Spring/Summer en Autumn/Winter collectie uit met shows in Parijs, Londen en Milaan. Tijdens de 13de editie van de Amsterdam International Fashion Week in juli 2010 heeft het ontwerpersduo hun tweede lijn onder de naam SIS gepresenteerd. In november 2010 is er bij Specsavers een brillenlijn ontwikkeld met de bekende kenmerken van Spijkers en Spijkers. In 2012 lanceerde Bavaria de door het duo ontworpen V-dress, dress for Victory, speciaal voor het EK.

De creaties van Spijkers en Spijkers worden verkocht in Europa, het Midden-Oosten, het Verre Oosten, Australië en de Verenigde Staten.