De Huizen van Oranje en Nassau

Vorstelijke Mode
Vlag BelgieVlag NederlandGouden KroonGouden KroonVlag LuxemburgVlag Duitsland
Bronvermelding

 Koninklijke Kleding  

Nieuwe Mode Màxima

Koningin Máxima heeft voor, tijdens en na haar huwelijk veel kleding gekocht. Regelmatig zien wij haar met het nieuwste van het nieuwste uit de kledinglijnen van diverse beroemde, soms ook onbekende, couturiers. De beroemde werden nog beroemder en de onbekende werden beroemd, mede dankzij het dragen van dit soort kleding door vele vorstelijke personen, filmsterren en anderen. Zij zijn per definitie vermogend genoeg om zich deze behoorlijk pittig aan de prijs zijnde ontwerpen te kunnen veoorloven. Hieronder staat een overzicht wat onze Vorstin zich in de laatste jaren alzo heeft aangeschaft en dat - op zich - is al indrukwekkend te noemen.


2014: (l) 200 jaar Koninkrijk. (m) 40 years protection domestic Violence. (r) 200 jaar Koninkrijk en bevrijdingsconcert 2014.

Het is een leuk gezicht al deze ontwerpen uit de Hogeschool der Mode voorbij te zien gaan. Alle ontwerpen ook qua kleur passen Máxima wonderwel en dat op zich is al verbazingwekkend. Modebewust als zij is, heeft de Koningin ook nog een een goede neus voor hetgeen uit de koker van vele couturiers komt. Niet alleen haar neus is de richtlijn maar ook de telefoon en het internet nemen hierbij een niet onbelangrijke plaats in. Immers, als er weer geweldige creaties uit de koker der ontwerpers is gekomen dan vliegen de sms'jes al dan niet voorzien van een afbeelding de Saardbol over. Dus behoeft Hare Majesteit slechts haar keuze kenbaar te maken aan de mode-ontwerper.


Visite Ethiopië 2013. (2e) Bezoek Innovation Centre Campina in Wageningen 2014. (3) Diner Beatrix Rotterdam en De Nederlandse Bank 2014.

Er zijn al veel verschillende ontwerpen, kleuren en stoffen de revue gepasseerd. Ook ziet men dat de Koningin toch wat aan het bezuinigen is, omdat en bij Campina en bij haar bezoek aan de Nederlandse Bank dezelfde outfit werd gedragen. Het meeste dat hier wordt getoond is afkomstig van de Belgische top-mode-ontwerper Natan uit Brussel in België. Al deze ontwerpen zijn qua juwelen ook op elkaar afgestemd. Dat is niet zo verwonderlijk daar ook de Koninklijke Familie zeer rijk bedeeld is met sieraden, juwelen van soms honderden jaren oud. Denk aan bijvoorbeeld Koningin Anna Pawlowna.


Ontwerp Dolce & Cabbana uit 2011 en Duitsland staatsbezoek 2014.

Dolce & Cabbana waren mode-ontwerpers die tot het top-segment van de hedendaagse couturiers hebben behoord. Dolce & Cabbana was het kledingmerk van twee gerespecteerde Italiaanse modeontwerpers, Domenico Dolce en Stefano Gabbana.Het merk bestond uit twee lijnen: D&G en Dolce & Gabbana. D&G was de goedkopere versie en Dolce & Cabbana de duurdere versie. De stijl kende veel invloeden uit hiphop en R&B. Het duo ontwierp kleding voor verschillende beroemdheden waaronder voor Madonna, Gisele Bündchen, Eros Ramazzotti en Kylie Minogue.


Ensemble van Natan. Diner Koninklijk Paleis 2014 en List piano concours met een prachtig bouquet bloemen 2014.

In februari 2005 heeft het stel besloten uit elkaar te gaan en een punt te zetten achter hun negentien jaar durende relatie. Wel hebben ze aangegeven op zakelijk vlak te blijven samenwerken. Op 10 maart 2011 werd de tweede lijn van Dolce & Gabbana genaamd D&G definitief opgeheven. Hun laatste collectie is de Spring Summer 2011. Een Italiaanse rechtbank veroordeelde Dolce en Gabbana in juni 2013 tot een gevangenisstraf van 20 maanden voorwaardelijk vanwege belastingontduiking. In april van datzelfde jaar kreeg het duo om dezelfde reden al een boete opgelegd van 343 miljoen.


Prachtige stof in vierkleuren met bijpassend hesje 2014 en geanimeerd gesprek met Obama bij herdenking 2e Wereldoorlog Frankrijk.

De meer dan fraaie jurk in diverse kleuren beige is tezamen met de vuuropalen oorbellen en armband een lust voor het oog. Het wordt compleet met de prachtig suede-fluwelen tas in een goed bijpassende kleur. Een gezellig onderonsje met de Amerikaanse president Obama tijdens een wat minder plezierige bijeenkomst de herdenkingsdienst voor de gevallenen van de 2e wereldoorlog in Frankrijk (D-Day). Daar droeg de Koningin een bontgekleurde jurk voorziet van een prachtig hesje in de gele kleur en de tas was afkomstig van Peter Kent.


v.l.n.r. Holland Festival 2014. Máxima in prachtig groen (Natan). Insala Ziekenhuis Zwolle 2014 en Minister van Financiën begroet Koningin met hand in de zak.

Er is een compleet scala van kleuren, ontwerpen afkomstig van diverse beroemde mode-ontwerpers te bekijken, zoals Natan, Jan Taminiau, Valentino, Graziëla Naum, Benito Fernandez etc. Het een is nog fraaier dan het andere. De Franse schoenentycoon Christian Louboutin komt ook voorbij. Niet alle schoenen zijn van hem afkomstig wat Natan deed ook een duit in het zakje. Er is eigenlijk geen kleur die haar niet staat en bijna geen kledingstuk dat de Koningin niet staat. Alhoewel sommige kledingstukken beter achterwege gelaten kunnen worden daar deze (foto rechts) echt geen meerwaarde hebben.

<>div<
v.l.n.r. Kleding van Natan 2014. Fraaie jurk van Natan 2014 en wederom Natan 2014 met bijpassende juwelen en sieraden. Hoeden van Delvigne.

Tegenwoordig lijkt met Modehuis Natan van Edouard Vermeulen de boventoon te voeren in de kleding van Máxima. De ontwerpen van deze top mode-ontwerper zijn van hoogstaande kwaliteit. De gebruikte stoffen die variëren van wol, leer, saffraan tot de Lakense mogen rustig als een lust voor het oog worden beschouwd. Zeker op de manier waarop Natan zijn ontwerpen creëren. Veel tassen zijn, zoals reeds eerder is vermeld, afkomstig van Peter Kent.


Markthal Rotterdam 2014 en Stedelijk Museum Amsterdam 2014.

Voor de in verschillende kleuren rood samengestelde stof van deze jurk tekende Natan, die deze in vele variatie's ontwierp. De fraaie haardercoratie is afkomstig van de Belgische ontwerpster Delvigne. De oorbellen zijn de bekende robijnen. De halfopen schoenen van Miu Miu completeren het geheel yot een aansprekend ensemble. Rechts heeft Máxima gekozen voor bijpassende schoenen (Rossi) voor de kleurvan de blouse terwijl de rok gemaakt is van een prachtig kleur grijs. De combinatie van beide kleuren geeft een meer dan mooi geheel. Ook hier is het hoofddeksel afkomstig van Delvigne die hiermede wederom haar vakkennis op hoog niveau etaleert.


v.l.n.r. Prachtig gemaakte jurk van groene stof met het bekende vlinderjuweel. Trouwpartij van broer in Wenen gekleed in een schitterend avondtoilet en Natan ten voeten uit.

De jongste broer van Koningin Máxima, Juan Zorreguieta-Cerruti trouwde enkele maanden geleden al met de Oostenrijkse Andrea Wolf voor de wet. Daar waren veel Royals aanwezig waaronder Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, de Kroonprinses Amalia, Prinses Alexia ,Prinses Ariane en ook Prinses Beatrix bevond zich onder de genodigden. De dochters van het Koninklijk echtpaar waren de bruidsmeisjes. Ze droegen witte jurken en een bloemenkrans in het haar.

Al met al is dit simpele overzicht slechts een indicatie van de Koningin in haar kledingkasten - die heb je wel nodig - heeft hangen. Het zou natuurlijk weleens aardig zijn om echt! een blik te werpen in de mijns inziens, meer dan goed gevulde garderobe. laten we eerlijk zijn. De meesten van ons hebben nog niet een fraktie laat staan die kwaliteit in hun garderobekast(en) hangen. Dus kan men hier gewoon naar kijken en jaloersheid is bepaald niet de moeder van het zien eerder van de afgunst.