De Huizen van Oranje en Nassau

Vorstelijke Mode
Vlag BelgieVlag NederlandGouden KroonGouden KroonVlag LuxemburgVlag Duitsland
Bronvermelding

 Koninklijke Kleding  

Koninklijk Mode

Benito Fernandez houdt als ontwerper van vrouwen. Zijn exclusieve creatie's brengen haar respect en verhogen het zelfbewustzijn. De ontwerpen van Benito zijn bestemd voor een jong publiek, waar de kleuren een fundamentele rol spelen. Zijn exclusieve ontwerpen streven naar een vrouw tussen 20 en 35 jaar, met persoonlijkheid, die werkt, druk bezet is, maar tegelijkertijd zorgt voor haar imago en haar lichaam.

Links: Gala jurk gecombineerd met zijde en kant. De rok werd gemaakt van een verschillende tinten van geel, groen en roze. De bovenkant is bedekt met brons toon kant, het verlaten van de blote schouders en de nek is afgesloten en ook geborduurd met kleurrijke stenen. De kant, met roos motief, wordt herhaald in de korte banen.

2e foto: Outfit, bestaande uit een lange rok in verschillende lagen van zijde organza. De bovenste laag is gemaakt van donker olijf groene zijde organza, met een detail van borduurwerk en ruches, over een laag van gele zijde organza. De bovenkant is gemaakt van natuurlijke zijde in een citroen-gele kleur, met slechts een schouder.

3e foto: Jacket zonder revers, die voorzetten vanaf rechts naar links, en werden gemaakt van bruin linnen. Gaas ruches op de lijn in verschillende tinten van bruin langs de hals en de mouwen.

Rechts: Prachtige lange avondjurk en onderrok, voorzien van in de lengte geborduurde bladeren en bloemen, gemaakt van tule, jasje is prachtig blauw in lengte banen vervaardigd en het geheel gedrapeerd met een bruine bontmatel van marter.

Benito Fernandez werd op 26 maart 1960 geboren te Buenos Aires in Argentinie. In het begin van zijn leven studeerde de jonge Benito rechten aan de universiteit in zijn geboorteplaats. Dat gaf hem geen voldoening en hij besloot in 1984 - na 4 jaren rechten - het roer eens radicaal om te gooien. Zei de studie vaarwel en schreef zich in op de Argentijnse mode academie Flego. Daar startte de jongeman verschillende cursussen. In 1985 ging Benito naar de plaats waar kennelijk alle jonge ontwerpers terecht komen, Parijs. De stad van zijn dromen en slaagde daar aan de Amerikaanse mode academie.


Benito Suarez als mode-ontwerper, Accessoires Prachtig gekleurde en geborduurde tassen en Benito als leraar.

Twee jaar later keerde hij terug naar zijn geboortestreek Buenos Aires en werd er ondernemer. Fernandez opende zijn eerste winkel in mode en aanverwante artikelen. De zaken gingen goed. Zo goed dat Benito Fernandez in 1994 zijn offciele modehuis opende voor bruiden en nachtkleding. Erna, gaf hij onderwijs aan aankomende mode stylisten die studeerden aan de Argentijnse mode academie. In de loop van de jaren heeft de mode-ontwerper en leraar vele prijzen in de wacht gesleept, waaronder die van de beste ontwerper van het jaar 2000 in Argentinie. Het was een ongelooflijke droom voor Benito Fernandez toen men hem uitkoos als designer voor het ontwerpen van de kleding van de actrices Kim Cattrell, Kristin Davis en Cynthia Nixon, die spelen in de afleveringen Sex in the City.


De designer en de affiche van de film Sex in the City

Hijzelf was verbijsterd over het feit dat hij werd uit verkoren om deze werelberoemde dames te mogen kleden. Benito timmerde reeds fors aan de weg en buiten het gegeven dat Prinses Máxima zijn kleding droeg, showde hij zijn kleding al in het Louvre van Parijs. Ook in de bekende modeweken in Miami, Florida, Washington en New York in de U.S.A. kende men allengs deze creatieveling al goed. Alles begon toen Benito Fernandez een jaar geleden een relatie kreeg met Patricia Field, styliste van de serie's en van de beroemde film The Devil wears Prada en Crazy for Purchases. Benito had er nimmer bij stil gestaan, dat hij deel zou uitmaken van de groep hooggewaardeerde stylisten die hun medewerking gaven aan deze inmiddels beroemde en goedlopende serie. De ontwerper had direct een goed gevoel en een sterke verbondenheid over en met de serie.

Daardoor nam hij zijn vak uiterst serieus en ontwierp de designer de prachtigste creatie's die wij nu kunnen bewonderen. De collectie 2010 van Edouard Vermeulen lijkt heel goed te zijn geslaagd. maar liefst vier stuks, ensembles en jurk, draagt Prinses hier van zijn hand. De hoed is - als gewoonlijk - afkomstig van Fabienne Delvigne en de schoenen zijn van Louboutin.

Op de linkerfoto zien we een zeer fraai ensemble door Natan, bestaande uit een knielange rok, in appelgroene ruwe zijde. Kort mouw jasje in wit katoen pique. Witte hoed met brede balken een detail van de veren in wit en groen, van Fabienne Delvigne. Het tasje is van appelgroene suède en de pumps d'Orsays zijn van wit leer en afkomstig van Louboutin.

2e foto: Jurk tot op knie-hoogte, gemaakt door Natan van rose zijde met een schouder bedekt. Het behoort tot de 2010 collectie van deze ontwerper. De sandalen zijn ook door Natan vervaardigd van rose leder, heeft een hoge hak en gekruiste riemen aan de voorkant.

3e foto: Lange broek vervaardigd door Edouard Vermeulen van Natan en gemaakt van linnen in de kleur mosterdgeel. Jasje heeft een lichtgele kleur en bestaat uit hetzelfde materiaal met een open ovaal ronde hals met omslagen en opgezette zakken. Sandalen en bijbehorende tas zijn gemaakt van geel leer.

4e foto: Pakje ontworpen door Natan bestaande uit zwarte kokerrok en een kort jasje in een natuurlijke kleur, Het jasje is voorzien van mouwen tot iets over de elleboog en heeft een stiksel detail aan de voorkant en op de mouwen. Zwarte lakleren schoenen zijn afkomstig van Louboutin. De riem met zwart leder koppeling, ook

5e foto: Ook een zeer fraai onwerp van de hand van Eduard Vermeulen (Natan). Prachtige wollen stof en een mooie jas.

Onder: De Prinses draagt hier een exclusief ontwerp uit het Strenesse Blue Collection Zomer 2010. Diepblauwe jurk tot even boven de knieen kleur overgaand in prachtige wit bovenstuk, gevormd als een blouse zonder mouwen. In het midden voorzien van een rimpel elastieke band waarin een soort tunnel werd gemaakt voor de veter (koordje) teneinde het ontwerp aan te passen aan vorm van het middel. Het ontwerp is, kennelijk op verzoek van Máxima, enigszins aangepast onder de oksels en qua jurklengte. De gebruikte stof is zijde en Victoria Strehle, dochter van Strenesse Gabriele Strehle, tekende voor deze creatie. De open sandalen/schoenen zijn, zoals gewoonlijk, van de Fransman Christian Louboutin.

Het Strehle Bedrijf


Strenesse Blue Collectie Zomer 2010.

In 1949 werd de firma Wohlfahrt en Co door de familie Strehle in Nordlingen in Duitsland gegrondvest. Als basis werden geweven stoffen gemaakt bestemd voor broeken, jurken en jassen voor derden. Spoedig daarna begon het bedrijf zelf damesmantels en kostuums voor heren te vervaardigen. In de jaren erna bouwde het bedrijf uit tot een in Duitsland toonaangevende mode-industrie met vestigingen eerst in Duitsland en al spoedig over de gehele wereld. In 1969 ontwikkelde het bedrijf haar modelijn Strenesse. Het jaar 1972 was van grote betekenis.De firma werd omgedoopt tot Strehle GmbH en Co en Gerd Strehle werd de zaakvoerder.


Strehle GmbH en Luca, Gabriele, Victoria and Gerd Strehle, grondleggers.

In 1975 nam zijn dochter Gabriele Strehle de creatieve leiding op zich. Dat had tot gevolg dat Gabriele en Gerd Strehle verantwoordelijk werden voor de modecollectie Strenesse.Het bedrijf breidde verder uit en kreeg na 1982 vestigingen in de Benelux, Zwitserland, Oostenrijk, Engeland en Ierland. De productie werd deels verlegd naar lagelonen landen. In 1993 werd de Strenesse Blue Groep opgericht. Het merk werd succesvol en in Mailand (Italie) kwam in 1995 de eerste show met kleding van dit merk. Weldra gevolgd door de oprichting van een dochterbedrijf in Italie, dat verantwoordelijk zou worden voor alle kledinglijnen die bestemd waren voor de Italiaanse markt. Bovendien stichtte men in de richting van Azië, Japan, een nevenvestiging, alwaar de modelijn ook zeer succesvol bleek te zijn. Strehle GmbH en Co werd een zeer succesvolle onderneming die ook zeer creatieve accessoires vervaardigde.


Tas à la Strehle, moeder en dochter Strehle.

Het jaar 1996 kenmerkte zich door het in licentie uitvoeren van een schoenen en tassenlijn van derden. Weldra gevolgd door een lijn met eigen ontwerpenop dat gebied. Het merk werd wat persoonlijker door de toevoeging van de naam van de ontwerpster, Strenesse Gabriele Strehle. Deze lijn werd voor het eerst gepresenteerd in Milaan in 2001. Het merk opende in het jaar 2008 in Amsterdam ook een shop waarbij het wederom succes. Daardoor werd het merk in staat gesteld zich te ontwikkelen tot een gewild en geliefd merk met als speerpunten kwaliteit, exclusiviteit en kleur. De Strenesse collectie breidde zich verder uit en het bedrijf richtte ook een nevenvestiging op in de USA te New York om de Amerikaanse markt te bestrijken.

In het jaar 2002 bracht Strenesse Gabriele Strehle daar een mannenlijn uit, die zeer goed werd ontvangen en zeer succesvol bleek te zijn. Strenesse presenteerde de Strenesse Blue lijn voor het eerst in het jaar 2008 en wel op de Berlijnse Fashion Week. Daar nam ook haar dochter Victoria Strehlede creatieve leiding van Strenesse Blue lijn van moeder over. Victoria en Gabriele Strehle hebben tesamen met hun medewerkers voor het seizoen 2011 een meer dan fraaie collectie ontworpen waarbij de klemtoon werd gelegd op stabiliteit, klassiek, kwaliteit en vormgeving. Voor een ieder is er wel iets van hun gading. Mannen, vrouwen en kinderen, alsmede de bij die mode behorende accessoires worden gekenmerkt door toch wel fantasievolle creatie's die gezichtsbepalend zijn voor het merk Strenesse.

Jacket van zuiver wol verkrijgbaar in diverse kleuren. Prachtig ontworpen rundlederen plooirok,kleur roodachtig bruin. Schitterende halsdoek vervaardigd uit natuurzijde. Fraai ontworpen pullover van wol in diverse kleuren en prachtig gestilleerde overjas van wol, diverse kleuren.

Ook Prinses Maxima heeft een behoorlijk deel van deze fraaie ontwerpen aangekocht. Bij diverse bezoeken, linten doorknippen (corebusiness) volgens de helaas te vroeg overleden Prins Claus, toespraken en wat dies meer zij, kan men haar in sommige van die aankopen bewonderen. Het valt niet te ontkennen dat de Prinses zeer goed weet hoe zich te kleden. Bovendien is niet bepalend hoeveel het kost maar eerder het ontwerp en de gebruikte kleuren zijn kennelijk van essentieel belang. Ook hier zijn de prijzen redelijk pittig te noemen en het is dan ook niet voor iedereen weggelegd dit te kopen en te dragen. Het varieert van 500,00 tot rond de 4.000,00 Euro. Daarmee schaart het bedrijf zich in de middenmoot voor wat betreft de prijzen van Mode.


Sjaal in diverse kleuren vervaardigd van wol/zijde. Mooi ontworpen handtas gemaakt van rundleder. Prachtige stropdas diverse kleuren van wol/zijde. Mannelijke zonnebril met antiverblindings glazen en de fraai vervaardigde rundlederen riem in diverse kleuren.

De firma maakt meer dan uitsluitend mode en accessoires voor vrouwen. Alhoewel deze zeer getooid van vorm zijn en een sjieke uitstraling hebben telt ook de man in de ontwerpen van Gabriele en Victoria Strehle wel degelijk mee. Hun creatie's zijn voornamelijk gebaseerd op het oerdegelijke en klassiek dat veelal de Duitse modeindustrie kenmerkt. Tel daarbij de hoogstaande kwaliteit van de gebruikte materialen en men heeft een hoogwaardige totale mode.