De Huizen van Oranje en Nassau

Kasteel Nassau
Vlag BelgieVlag NederlandGouden KroonGouden KroonVlag LuxemburgVlag Duitsland
Bronvermelding

 Vorstelijke Verblijven  

Bezit Argentinië Koningin Màxma

De Koning, zijn vrouw en kinderen hebben een fantastische plek gevonden in de buurt van Bariloche, Argentinië, direct aan de grens met het buurland Chili. Niet voor niets hebben zij deze uithoek van het vaderland van de Prinses gekozen. Waarschijnlijk is dit een wens geweest van Máxima, daar zij uit Argentinië komt en haar familie in deze prachtige omgeving ook een verblijf heeft. Martin Zorreguieta, de broer van Máxima heeft een restaurant in Bariloche. De eigendommen van Prinses Máxima (zij is eigenaar!) zijn gelegen op het Landgoed Muelle de Piedra in een prachtig natuurlijk gevormd dal in Argentinië op ongeveer 50 kilometer van de Chileense grens.


Entree naar het landgoed Muelle de Piedra (l), Uitzicht op het Nahuel Huapi meer (m), en Entree naar het landgoed Muelle de Piedra (r)

Het landgoed is "75 ha" in omvang en telt "54" percelen. Het ligt naast de baai met dezelfde naam gevestigd en bij de bouw van de huizen werd gebruik gemaakt van regionale materialen zoals hout, steen en pannendaken van larikshout. De privacy wordt gewaarborgd door een zwaar toegangshek, gemaakt van natuurlijke in de omgeving voorkomende materialen. Voorts staat het geheel onder strenge bewaking van de politie en een particuliere bewakingsdienst. De wegen worden bewust in hun natuurlijke staat gehouden waarbij de afrastering ervan geheel in stijl is opgebouwd. Zorgvuldig aangelegde looppaden met verlichting completeren het geheel als ware het een sprookje uit duizend en een nacht.

Lot 14: Zijdelingse begrenzing van een natuurlijke stenen pier. Directe toegang tot het Myrtle Woud. De lengte aan waterkant is 86 m1. Het uitzicht: Direct op het Quetrihue Schiereiland, Victoria Island, het bergachtige Las Coloradas. Lot: 15: Zijdelingse begrenzing van een natuurlijke stenen pier. Directe toegang tot het Myrtle Woud. De lengte aan waterkant is 65 m1. Het uitzicht: Direct op het Quetrihue Schiereiland, Victoria Island, het bergachtige Las Coloradas. Uitzicht vanaf perceel 14 en 15

Máxima Zorreguieta kocht in 2007 in haar vaderland Argentinië twee percelen in de exclusieve privéwijk Muelle de Piedra, gelegen op zo'n 15 km van La Angostura in de richting van Bariloche. Op de plattegronden van de betreffende percelen staan twee huizen van 54 m2, Met deze aankoop was enige miljoenen Euro's gemoeid. Het gerucht over de aankoop ging al sinds vorig jaar. Een naaste bron van de Nederlandse Koninklijke Familie bevestigde dat het echtpaar twee percelen heeft gekocht. Het zou gaan om de percelen 14 en 15, van 7.485 m2 en 8.134 m2, gelegen aan de oever van het meer Nahuel Huapi en de zone - ook wel 'de spits' (La Punta) van het landgoed genoemd - juist tegenover de historische rotskade Muelle de Piedra wat tevens de naam is van dit mooie gebied.


De aanlegsteiger en de natuurlijke pier.

In het gemeentelijke kadaster staan echter de twee terreinen nog op naam van Muelle de Piedra, het bedrijf dat het project ontwikkelde.

De notariële afhandeling vindt plaats bij het notariaat Pampliega, een prestigieus notariskantoor in Buenos Aires. Bronnen binnen de gemeente verklaarden dat het even kan duren voordat het kadasterregister up to date is, hetgeen inmiddels is geschied.

Hoewel de media suggereerden dat de verkoop had plaatsgevonden via Makelaardij Fernandez Barrio, die de exclusiviteit heeft van de verkoop van deze percelen, verzekerden verschillende bronnen dat de verkoop direct aan het paar was verricht door de vennootschap Muelle de Piedra, oftewel zonder tussenkomst van bemiddelaars.


De Prinses uitkijkend over het stuwmeer (l), Fotosessie Argentinie 2010 (m) en Máxima met een zelfgevangen vis (r)

Inmiddels staat de grond op naam van Prinses Máxima en de prijs die werd betaald - volgens de Argentijnse pers - bedraagt 3,5 miljoen dollar ongeveer € 2,6 miljoen. De oppervlakte van lot 14 is: 7.485,10 m2 en die van lot 15: 8.134,11 m2. Totaal 15.619,80 m2. Het gebied werd verder ontwikkeld door Alberto Hoch, architect, accountant en vriend van ex-gouverneur Jorge Sobish, en ex-president van de groep Assa (Consulting en Outsourcing), begunstigde van belangrijke consultingcontracten met de BPN (Provinciale Bank Neuquén).


Cerros Catedral, López en Capilla en de meren Moreno en Nahuel Huapi, gezien vanuit Cerro Campanario. Het Nahuel Huapi National Park Argentinië.

Het schitterend stuwmeer gelegen in het Nahuel Huapi National Park waar San Carlos de Bariloche een van de belangrijke wooncentra is, geeft de eigenaren van de kavels de gelegenheid om te kunnen waterskieen, zwemmen en een jacht te gebruiken. De omgeving met in de directe mabijheid het ski ressort Villa La Angostura, is uitermate geschikt om aan sport te doen, bijvoorbeeld skieen, iets dat de familie van Oranje-Nassau bijzonder graag doet. De bossen garanderen de rust die zo broodnodig is. De veiligheid van de eigenaren werd verzekerd door veilgheidsagenten in dienst te nemen. De wijk werd ontworpen door de Argentijnse architect Fernando Bustillo in 1933, uitgebreid in 1937 en in het begin van deze eeuw.


Koninklijk echtpaar: Skiën en Bergbeklimmen.

Medio mei kan al de eerste sneeuw vallen en de winter duurt tot begin september, wat stormachtig weer met gemengde neerslag (sneeuw, regen, hagel), af en toe sneeuwstormen met temperaturen hoog tussen 0 ° C en 12 ° C, laag tussen de -12 ° C en 4 ° C.

De lente is erg winderig en variabel; temperaturen tot 25 ° C in oktober te bereiken en daarna dalen tot -6 ° C na een late sneeuwval.

Gemiddeld zijn er per jaar een handvol dagen met sneeuw tussen 5 cm en 15 cm. Echter, er zijn extreme sneeuwval gebeurtenissen in het verleden geweest met meer dan 60 cm in de hele stad en ruim een een meter in sommige hoger gelegen gebieden, even buiten de stad.

Kortom, het is een prachige streek waar het goed vertoeven is.

Winters zijn hard en koud te noemen en de Zomers zijn navanant warm te noemen. Alles bij elkaar genomen lijkt het ons een ideale streek om in te leven.

Dat hadden de Nazi'ook heel goed begrepen vandaar dat er zoveel hoge Officieren heem zijn gegaan, toen men 'benen' nam.


Schitterend gebergte, Cerro Bellavista, Nahuel Huapi meer gelegen in de Andes.

De positie, op de noordhelling naast open water, zorgt ook voor een gematigde micro-klimaat. Tijdens de zomer, kunnen de temperaturen overdag zeer zelden oplopen tot meer dan 30° C. Het ligt meestal tussen de 18° C en 25° C. 's Nachts tussen 2° C en 9° C. Gedurende de winter, bereiken de meeste dagen temperaturen tussen 3° C en 9° C, terwijl de nachten dan tussen de -5° C en 4° C zijn, afhankelijk van de bewolking. Sneeuwval is vaak licht en hoewel dikte van de sneeuwlaag 10 cm kan bereiken na een sneeuwstorm, blijft het niet langer dan twee of drie dagen liggen. Extreem lage temperaturen zijn zelden onder de -10° C, hoewel -15° C kan worden bereikt op de hoogten.


Bariloche in de winter, San Carlos de Bariloche en Ski-oord Basecat.

De stad heeft een hypermodern vliegveld San Carlos de Bariloche International Airport (IATA BRC / ICAO SAZS) en dat is uitgerust om elke soort vliegtuig te kunnen ontvangen. Een aantal van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen in Argentinië voeren regelmatig vluchten uit naar Bariloche, evenals een aantal internationale lijnen uit voornamelijk de buurlanden, vooral tijdens het skiseizoen. De stad is verbonden via een spoorlijn met de stad Viedma. De bekende Tren Patagonico die Argentinië doorkruist van de Andes naar de Atlantische Oceaan staat garant voor een prachtige reis. San Carlos de Bariloche ligt dicht bij de Chileense grens en is verbonden met Chili door de Cardenal Antonio Samoré Pas in de Andes over te steken.


Bariloche Vliegveld en de Cardenal Antonio Samoré Pas

Estancia Pilpilcura

San Carlos de Bariloche is ongeveer 40 km verwijderd van dit voor Argentijnse normen 'achtertuingrootte' eigendom. De regio waarin het gebied ligt, Patagonië kenmerkt zich door diversiteit aan dieren. Bijvoorbeeld witte zwanen met zwarte nekken. De condor ziet er met zijn kale nek en witte boordje uit als een bovenmaats lid van de gierenfamilie. De carpintero gigante, zoals de Magelhães-specht in het Spaans wordt genoemd, is alom aanwezig en de rotsspringer - een pinguïn - geeft met zijn gele kuif een frivool tintje aan het lokale vogelrijk. In de rivieren is het goed vissen en de forel tiert er welig.


Gezicht op Bariloche vanaf het meer Nahuel Huaoi en Estancia Pilpilcura, Argentinië

Estancia Pilpilcura is een prachtig grondgebied met daarop een hotel, gelegen in Argentinië en werd aangeschaft in 2009 voor €2.500,000,00 door de toenmalige Prinses en thans Koningin Máxima. Het voor Argentijnse begrippen 'achtertuinformaat' grote gebied van vijftienhonderd hectare ligt aan de voet van de Andes. Dit is een groot bergmassief in Argentinië. Formeel heet het landgoed Estancia "Pil Pil Cura" en is gelegen in de provincie Patagonië. Het ressort is gesitueerd aan de Río Pichi in het Leufueen dalen waar de schapenkuddes lopen. Het werd gekocht van Kevin Wesley en is bestemd voor haar broer Martin Zorreguieta. Na een aanzienlijke verbouwing is het hotel thans open voor gasten.